miercuri, 23 iulie 2008

Despre Full Metal Panic

Full Metal Panic

Datorita cresterii iminente a terorismului in lume,o organizatie multinationala Photobucketsecreta pe nume Mithril (dotata cu arme de ultima generatie si soldati specializati) a fost creata pentru a opri aceasta amenintare. Sursa acestor echipamente sofisticate sunt oamenii numiti "Whispered", date de baze umane ai "Tehnologiei Negre". Pentru a o proteja pe Kaname Chidori (suspectata a fi un Whispered) de inamicii organizatiei, Mithril trimite un sergent tanar pe nume Sagara Sousuke sa intre in liceul ei si sa aibe grija de aceasta. Sagara ,desi are 17 ani,nu a trait niciodata o viata normala de adolescent. Datorita acestui lucru, creeaza numai haos in urma incercarii sale de a se adapta la viata de student si a o proteja pe Chidori.



Personaje:

Sagara Sousuke este personajul principal al anime-ului Full Metal Panic!. PhotobucketSousuke este un sergent de aproximativ 17 ani al organizatiei Mithril,membru al SRT(Special Response Team). Numele sau de cod este Urzu-7 avand numarul de ID B-3128. Specialitatea lui este operarea masinariei pe nume Arm Slave.



Kaname Chidori este personajul principal feminin al anime-ului. La prima vedere aceasta pare o fata "normala" de 16 ani. Descoperirea abilitatilor sale de Whispered atrage atentia organizatiilor teroriste. PhotobucketDatorita acestui fapt Sagara Sousuke a fost trimis sa o protejeze. Desi experienta de razboi a lui Sagara o salveaza pe aceasta de situatii periculoase, ea considera ca instinctele lui Sousuke sunt iritante in evenimentele zilnice ale liceului, datorita acestui fapt producandu-se multe situatii comice. Dar totusi, ea si Sagara continua sa se apropie pana la un moment in care ei isi exprima sentimentele.



Kurz Weber este un membru al organizatiei Mithril.Photobucket Face parte din SRT(Special Response Team). Numele sau de cod este Urzu-6, iar ID-ul B-3127. Specialitatea acestuia este de a opera masinarii Arm Slave avand rolul de lunetist. Datorita faptului ca o enerveaza adeseori pe Melissa Mao exprimandu-si direct sentimentele sexuale fata de ea poate fi numit "afemeiat".



Melissa Mao este membru de baza al echipei SRT.Photobucket Rankul sau a fost de Sergent Major dar pe viitor a fost promovata la rankul de Locotenent Secund. Aceasta are 25 de ani iar numele ei de cod este Urzu-2. Desi Melissa opereaza masinariile Arm Slave aceasteia ii lipeste controlul exact adesea ori folosind metode rapide si furioase pentru a indeplini unele obiective.



Teletha Tessa Testarossa este incantatorul capitan al submarinului TDD-1 Tuatha De Danaan al organizatiei Mithril. PhotobucketEa este Americana din nastere dar si-a trait majoritatea vietii pe submarin sau in baze militare. La fel ca Chidori si Tessa este un Whispered. Aceasta se indragostete de Sousuke si desi Chodri si Tessa par sa concureze pentru Sousuke in realitate sunt bune prietene, in timpul unor episoade vorbind despre acesta si farmecul sau militar.



Gauron este personajul negativ al anime-ului Full Metal Panic!.Photobucket Desi putine sunt stiute despre acesta el este cel mai puternic si formidabil adversar a lui Sousuke. Gauron si Sousuke au un trecut sangeros impreuna. Acesta este un formidabil pilot al Am Slave-ului numit AS. O posibila explicatie a faptului ca lui Gauron nu ii este frica de moarte chiar si cand AS-ul sau se autodistruge era ca acesta suferea de cancer.



FULL METAL PANIC – “FUMOFFU”

“Full Metal Panic? Fumoffu” este cel de-al doilea sezon al animeului Full Metal Panic. Spre deosebire de prima serie, aceasta ii are in prin plan pe Sousuke si Chidori, alaturi de alte personaje de fundal care de acum ies in evidenta ( Kyoko). Mai apar si alte 2 personaje ( Ren Mikihara, Atsunobu Hayashimizu). Photobucket


Titlul este schimbat in aceasta serie. Semnul de exclamare este inlocuit de un semn de intrebare, de unde poate si putina ironie gandindu-ne daca aceasta serie poate fi considerata cu adevarat parte din FMP original. Fumoffu vine de la mascota unui parc de distractii: Bonta-kun, un soarece mare si portacaliu in care Sousuke se deghizeaza in mai multe randuri pentru a o “salva” pe Chidori sau a se salva pe sine;).


Povestea este usor de urmarit si foarte amuzanta in acelasi timp. Ea prezinta viata lui Sousuke la Jindai High School si relatia dintre el si Chidori. Actiunea are loc undeva intre prima serie sic ea de-a treia. Soldat desavarsit, el esueaza sa se integreze in grupul social al lui Chidori cat si sa se adapteze vietii cotidiene. Astfel, au loc tot felul de incidente haioase, care se termina de obicei cu o cearta intre Chidori si Sousuke. Pe parcursul serialului apar in peisaj si Tessa, Mao si Weber, starnind noi conflicte, dar scene amuzante in acelasi timp. Desi cele 11 episoade ale seriei nu au legatura cu restul actiunii(FMP si FMP – The second raid), ele sunt comice si pline de peripetii, toate cu rolul de a binedispune privitorul.


Este medicamentul perfect for those bad days;) dar recomandat si celor care stiu sa se bucure de viata :P.




FULL METAL PANIC – THE SECOND RAID

Spre deosebire de “Fumoffu”, “The Second Raid” incepe in plina forta. Majoritatea episoadelor au in prin plan misiunile la care Sousuke participa, relatia dintre el si Chidori, cat si rolul acesteia in viitorul apropiat;). Daca in “Fumoffu” ati stat in fata monitorului si ati ras pana v-au dat lacrimile, cea de-a treia serie este plina de actiune si suspans. Desi exista si cateva moment comice, ca de obicei intre Chidori si Sousuke, actiunea aduce in prin plan vechi cunostine din primul sezon al animeului cat si anumite detalii semnificative. PhotobucketAs putea spune ca punctual culminat il reprezinta momentul in care Sousuke primeste ordin de parasire a scolii si incetarea oricarui contact cu Chidori, misiunea lui de a o proteja terminandu-se astfel brusc. De aici incolo, toate lucrurile iau o intorsatura diferita fata de cliseele cu care am fost obisnuiti, pe fondul sentimental al eroilor.


Limbajul este in mare parte militar( exista explicatii date - daca nu va pricepeti la astfel de lucruri, puneti pauza si cititi de doua ori) si cateva lururi legate de acest lucru scapa intelegerii nostre, insa restul este destul de simplu de asimilat:P. Cu toate ca in ultimul episode nu am inteles viziunea producatorilor in legatura cu Chidori si modul in care exista 2 persoane asemanatoare, dar atat de diferite:-/( veti vedea ce si cum:P…), restul este un test de rezistenta pentru cei care nu suporta suspansul si un carusel pentru cei melodramatici si cu viziuni romantice;).



Va recomand acest anime cu caldura, pe mine m-a tinut in fata monitorului 2 zile;), caci are cantitatea necesara de sare si piper pentru a reteta reusita :P.

0 comentarii:

Anime For All © 2008 Template by:
SkinCorner