duminică, 27 iulie 2008

Despre Bleach

Bleach

Bleach urmareste viata lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15-ani cu abilitatea de a vedea fantome si un shinigami (în traducere directa ,,zeu al mortii”) cu numele de Rukia Kuchiki. PhotobucketPrimele parti ale povestii se desfasoara în jurul acestor personaje. Odata cu desfasurarea evenimentelor, povestea începe sa ne dezvaluie mai mult din lumea zeilor mortii. Seria manga a fost adaptata într-un serial animat de televiziune, doua OVA, doua filme de animatie de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, si un set de carti de joc de colectie. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un numar de 40 milioane de copii în Japonia, si au ajuns în topul de vânzari de manga din Statele Unite. Seria manga a primit premiul Shogakukan Manga Award pentru categoria shonen în 2005, iar seria anime a fost nominalizata de numeroase ori la premiile American Anime Awards.



Subiectul:

Povestea începe cu aparitia subita a Rukia Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsa de abiltatea sa de o vedea, dar conversatia ce rezulta este întrerupta de aparitia unui hollow, un spirit malefic. Dupa ce Rukia este grav ranita încercând sa-l protejeze pe Ichigo, ea intentioneaza sa-i transfere jumatate din puterile ei lui Ichigo, sperând sa îi dea oportunitatea sa înfrunte hollow pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintentionat aproximativ toata puterea ei, ceea ce îi permite sa învinga hollow cu usurinta.



Urmatoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teoretizeaza ca puterea spirituala a lui Ichigo a dus la absorbtia aproape totala a puterilor ei, lasând-o ca urmare naufragiata în lumea reala. Rukia si-a transferat spiritul într-un gigai — un corp uman artificial — pâna când îsi va recapata abilitatile. Între timp, Ichigo trebuie sa-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows si ghidând suflete ratacite înapoi în Soul Society.



Personaje principale:

Kurosaki Ichigo
Protagonistul din Bleach, Ichigo, un liceean cu parul portocaliu devine un shinigami temporar dupa ce absoarbe fortat de împrejurari puterile lui Rukia Kuchiki.Photobucket Natura lui cinica îl face ca la început sa îi displaca noua datorie, dar cu trecerea timpului acesta o accepta, iar cînd puterile sale temporare dispar, îsi risca viata pentru a deveni un shinigami deplin. Acesta îsi doreste puteri cît mai mari pentru a fi în stare sa protejeze pe toti cei dragi lui si pentru a o salva pe Rukia de la moarte.



Rukia Kuchiki
Rukia Kuchiki este un shimigami trimisa în lumea oamenilor ca patrula de exterminare a spiritelor malefica în orasul natal a lui Ichigo. PhotobucketDesi fizic arata ca o adolescenta, aceasta are de fapt peste 150 de ani. Rukia este fortata în timpul unei lupte sa-si transfere puterile lui Ichigo si sa traiasca o perioada ca un om obisnuit. Se înscrie la liceul din oras si se muta în dulapul lui Ichigo, în timp ce îl învata cum sa fie un shinigami-înlocuitor în locul ei.


Orihime Inoue
Orihime Inoue este o colega veche de clasa a lui Ichigo, îndeaproape legata de el de o prietena comuna (Tatsuki Arisawa). PhotobucketEa este practic orfana, de vreme ce ea si fratele ei mai mare Sora au fugit din casa în care erau abuzati la o vîrsta frageda, iar mai tîrziu si acesta a murit. Desi initial lipsita de puteri spirituale, începe sa si le dezvolte pe timpul petrecut pe lînga Ichigo în noua sa forma, ulterior posedînd una din cele mai puternice abilitati de vindecare, fiind capabila de a readuce corpul la starea precedenta de sanatate, oricît de grave ar fi ranile. Are niste zanisoare care ii indeplinesc dorintele.


Yasutora "Chad" Sado
Yasutora Sado, cunoscut mai bine drept Chad, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ichigo. Desi este cunoscut pentru statura sa impozanta este foarte blând, refuzând a se lupte decât pentru binele altora.Photobucket Nu poate percepe fantomele la început, dar acest lucru se schimba când observa un grup de copii find atacati de un hollow. Descopera ca poseda o putere unica ce îi acopera unul dintre brate, crescându-i puterea si permitându-i sa distruga hollows. Mai tîrziu manifesta si puterea de a trage cu energie din bratul acoperit cu armura.


Uryu Ishida
Desi la prima vedere nu pare decât un coleg de clasa silitor, dar solitar, Uryu Ishida este de fapt un Quincy, descendent al unei neam de arcasi cu abilitati de a vâna hollows. PhotobucketPoarta o ura pentru toti Shinigami, inclusiv Ichigo, dar dupa un timp ajunge sa-l vada pe Ichigo diferit, în cele din urma ajungând sa-l considere aliat si prieten.

0 comentarii:

Anime For All © 2008 Template by:
SkinCorner